Filmografija2017-06-16T07:22:05+00:00

FILMOGRAFIJA

Sestre

režija Vladimir Paskaljević – Bojana Maljević

Ana Maljević - SestreFilm Sestre je sniman po elementima istinitih događaja koji su se desili u Srbiji između 2000. i 2010. godine. Film prati sudbinu dve sestre koje su stigle u bordel Firence negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka. Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla bez slobode kretanja uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju.

U filmu  Ana je u ulozi psihologa iz socijalne službe, koja se svakodnevno susreće sa problemima devojaka, koje su uspele da se izvuku iz lanca trgovine ljudima. Ono što devojke povezuje jeste neinformisanost i želja za boljim životom.

Otvorena vrata

režija Miroslav Lekić – Miša Vukobratović

Televizijska serija o disfunkcionalnoj porodici koja se bavi društvenim i kulturnim fenomenima u satiričnoj formi.

Ana je odigrala ulogu Šamanke, Anđelo-Anđela.

Evropa, BRE!

reditelj Miroslav Lekić

Edukativna TV serija Evropa bre.

Ana u ulozi frizerke.

Na lepom plavom Dunavu

reditelj Darko Bajić

Na lepom plavom Dunavu je film iz 2008. godine po scenariju Nebojše Romčevića. Radnja se odvija na luksuznom brodu tokom dvodnevnog putovanja od Beča ka Beogradu, gde iscrpljeni i frustrirani ljudi iz Zapadne Evrope dolaze da se opuste i da sklapaju poslove sa istočnoevropskom posadom.

Uloge tumače: Tim Sejfi, Miki Manojlović, Majkl Piksirili, Bojana Maljević, Goran Jevtić, Jelena Gavrilović, Ursula Gotvald, Ana Maljević…

Ivkova slava

reditelj Zdravko Šotra

Radnja ovog filma iz 2005. godine, dešava se u Nišu krajem 19. veka, nakon oslobođenja i neposredno nakon uspostavljanja železničke linije Beograd-Niš.
Reč je o vrsnoj komediji po romanu Stevana Sremca.

Ana Maljević - Ivkova slava

Maximum

režija Marta Gligorijević

U kratkom filmu Maximum dokumentarnog karaktera, osvojila je nagradu za debitanta na Niškom festivalu, u kome je pokazala moć prirodnosti i spontanosti.

Čarlston za Ognjenku

reditelj Uroš Stojanović

Čarston za Ognjenku je visokobudžetni blokbaster snimljen 2008. godine. Zbog čestih upotreba specijalnih efekata, došlo je i do poređenja sa ostvarenjima poput Gospodara Prestenova. Muziku je uradio filmski kompozitor Šigeru Umebajaši, a interesovanje na inostranom tržištu je pokazao režiser Lik Beson.

Anu pamtimo po ulozi Vojnikuše.

Showreel

Showreel-u je  prikazan insert nemačkog filma Yu, koji je rađen u koprodukciji Novotny&Novotny sa produkcijom Cinema Design-a.

Ostvarila je glavnu ulogu na nemačkom jeziku, gde joj je partner bio poznati austrijski glumac Gedeon Burghard.