Teatar2018-09-17T15:34:20+00:00

TEATAR

Prvu ulogu u pozorištu dobila je na prvoj godini studija, u Beogradskom Dramskom Pozorištu, u predstavi Cipele od kengurove kože gde je tumačila glavnu ulogu u liku narkomanke i kao glumica pokazala izrazit spoj komunikacije sa telom.

U Beogradskom pozorištu Atelje 212 ostvarila je glavnu ulogu u predstavi reditelja Đorđa Marijanovića Kaput mrtvog čoveka.

Igrala je na skoro svim beogradskim scenama, pretežno u glavnim ulogama. Neobuzdanog duha, Ana je obožavalac svih sportova, pa čak i onih ekstremnog tipa. Pohađa razne radionice igračkog karaktera i održava svoje telo u punoj formi.

Njen rad u pozorištu na Terazijama traje i danas. Ono što Anu u pozorištu najviše karakteriše su izraziti scenski pokret i specifična dikcija.

Zona Zamfirova, Godina: 2013

Pozorište na Terazijama

reditelj Kokan Mladenović, koreograf Mojica Horvat

Junaci Zone Zamfirove, dela Stevana Sremca, i njihovi međusobni odnosi izvedeni su na scenu upravo na način koji podrazumeva stil pozorišta kao što je mjuzikl! Predstava u kojoj ćete uživati od početka do kraja.

Buđenje, Godina: 2010

Pozorište na Terazijama

autor Michelle Merola

Priča predstave govori o nedostatku istine i potrebi za istinom. Beg iz laži i lagodnosti virtualnog prostora, oličenog u sajber inteligenciji nije motivisan logičkim razmisljanjem junaka. Predstava Budjenje je priča o motivaciji koja se krije u potrebi dubokog nezadovoljstva. U osećanju koje dolazi iz stomaka…

Kabare, Godina: 2007

Pozorište na Terazijama

reditelj Chat Walker

Kabare kao način života, ivica između sreće i nesreće, radosti i tuge, ljubavi i mržnje, ivica po kojoj treba vrlo hrabro i pažljivo koračati. Pored sjajnog teksta i muzike, režiser predstave Chat Walker izdvaja izvanredne glumce među kojima je i Ana Maljević koja je tumačila lik frojlan Kost, žene ovog ili onog vremena.

Čikago, Godina: 2006

Pozorište na Terazijama

reditelj Kokan Mladenović, koreograf Mojica Horvat

Ana Maljević - CikagoMjuzikl u režiji Kokana Mladenovića i koreografiji Mojce Horvat. Spada u red najizvođenijih predstava na Brodveju. Anu Maljević možemo videti u dve zanimljive uloge: ulogu Ejmi, tango igračice koja je ubila muža i ulogu Kiti ma da se nosiš, žene koja nasleđuje Velmu i Roksi.

Kaput mrtvog čoveka

Atelje 212

reditelj Đorđe Marijanović

U Beogradskom pozorištu Atelje 212 ostvarila je glavnu ulogu u predstavi reditelja Đorđa Marijanovića Kaput mrtvog čoveka. Predstava je osvojila nagradu na festivalu u Sloveniji.

Smrt Uroša Petog

reditelj Mira Erceg

U Beogradu u Centru za Kulturnu Dekontaminaciju, ostvarila je dve uloge u predstavi o srpskoj dinastiji Nemanjića. Pored vrsnih glumaca miodraga Krivokapića i Slobodana Bestića, Ana Maljević je tumačila lik Kraljice Roksande i Princeze Jelisavete. Predstava je te godine igrana i na Bitef festivalu.